dissabte, 16 de desembre del 2017

Recomanació d'un vídeo: Biblioteques del futur

La meua recomanació d'un vídeo del canal de TV3, és el titulat Les biblioteques més tecnològiques inclòs en el programa Generació Digital

És molt breu, dura sobre tres minuts i mig, però mostra com les TICs apleguen també al tradicional "temple" de la cultura, açò és, les biblioteques. Ho trobe interessant, perquè hi ha molt gent que considera les TICs com una amenaça contra la cultura tradicional, és a dir, els llibres impresos. Però aquest vídeo explica com a diferents biblioteques han integrat les TICs (pantalles electròniques, sistemes de control amb les mans, eines de cerca d'informació basades en intel·ligència artificial, etc.). tot per trobar i proporcional al usuari el llibre que més li pot interessar. Val la pena veure-lo:


Coneixements previs sobre TIC

En aquest blog vaig a parlar una mica sobre els meus coneixements de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, també anomenades per l'acrònim TIC.

El concepte TIC hui és un cap molt extens ja que inclou els elements de maquinari (anomenat en anglès com a hardware) així com els programes d'usuari per fer servir aquest maquinari (conegut pel nom anglés software). 


Elements de maquinari (hardware) i aplicacions (software)

En el meu cas es pot dir que els meus coneixements sobre les TICs son grans perquè em dedique precisament a les TICs. Jo vaig estudiar Enginyeria de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de Valencia i per aquest motiu conec moltes eines que s'utilitzen en àmbits educatius. Malgrat açò, la meua experiència com a usuari d'aquestes eines, i més encara orientades a àmbits educatius no és massa extensa. 

En qualsevol cas un aspecte important de les TICs es la seua obsolescència. Contínuament van apareixent noves eines o es modifiquen les seves característiques. És més, de vegades eines que havien passat de moda tornen a aparèixer i s'utilitzen de nou. De fet, un percentatge molt alt de persones emprem aplicatius de mensajeria com Whatsapp o Telegram. I questes eines, no son gaire noves, ja que el concepte "xat" existeix i s'utilitza des de finals dels anys 70.

Podríem estar parlant de les TICs hores i hores, per ser un tema d'interés i per estar, òbviament relacionat amb aquesta assignatura. Per tant, més endavant tornarem a tractar-lo.

Primera entrada al meu blog

Aquesta es la primera entrada que escric al meu blog, i la faig servir per indicar què objectius té aquest bloc. I també per a presentar-me. 

El meu meu nom es Rafa i la finalitat d'aquest blog és aprendre a utilitzar el blog com a eina de treball en classe i també per a utilitzar les llengües i continguts d'una forma integral.

El principal avantatge de l'eina blog és la possibilitat d'incloure diferents elements de comunicació, com per exemple, la informació textual (com aquésta) o informació gràfica com una foto del meu poble, Onil:



També es possible incloure de forma molt senzilla vídeos de la plataforma youtube directament a una entrada de blog:




A demés d'enllaços a adreces d'Internet (també conegutes per l'acrònim anglés de URL), com per exemple un enllaç al mateix vídeo:

https://www.youtube.com/watch?v=pJBxxYtUFIE